Byta batterier i fjärrkontroll till luftluft

Förr eller senare så slutar fjärrkontrollen att fungera. Fjärrkontrollen kan ha gått sönder, av olika anledningar. Det kan hända att man spillt ut något på fjärrkontrollen eller att man tappat den upprepade tillfällen. Om det är så att man har spillt något över den, torka omedelbart bort så mycket vätska som möjligt. ta sedan ur batterierna och lägg fjärrkontrollen i en påse eller behållare med ris. Vänta något dygn så ska riset sugit upp vätskan.  


Är det så att den har tappats flertalet gånger och gått sönder så behöver man oftast köpa en ny då det är svårt att reparera en fjärrkontroll. Är fjärrkontrollen äldre kan det vara svårt att få tag på. Det finns vissa handlare som erbjuder begagnade fjärrkontroller till luftluft värmepumpar. Annars kan det fungera med en universal fjärrkontroll. Tänk då på att vissa av de tidigare funktionerna kanske inte fungerar. 


Det bästa alternativet är när fjärrkontrollen slutar fungera på grund av att batterierna har tagit slut. 

Det finns olika modeller av fjärrkontroller, vissa har batterilucka på baksidan och andra på framsidan. vissa är lätta att lossa lucka men vissa är svårare. Dessa modeller har ett stopp innan luckan öppnas fullt och visar batterierna. Här behöver man dra lite hårdare. För att kontrollera att det är batterierna som är slut kan man funktionstesta fjärrkontrollen efteråt. Genom att ha kameran framme (om man har android) och trycka på en knapp på fjärrkontrollen kan man se ifall den sänder en signal eller inte. 


På vissa modeller krävs det att du startar om, reset, fjärrkontrollen. Detta ska stå i manualen eller bakpå kontrollen.