NIBE

NIBE är ett svensk företag som grundades redan 1949 av Nils Bernerup i Sösdala, Småland. På den tiden gick företaget under namnet Backer-Elektro värme. Efter några verksamma år grundade Bernerup även NIBE-verken i Markaryd. Först efter att en grupp anställda beslutade sig för att köpa upp NIBE-verken ändrades företagsnamnet till NIBE Industrier.

Idag är NIBE en global koncern (NIBE-Group) med visionen att skapa hållbara energilösningar i världsklass. Genom att kombinera förnybar energi med ny, smart teknik skapar dem effektiva lösningar för en mer hållbar framtid. NIBE erbjuder luft/vatten-, vätska/vatten- och frånluftsvärmepumpar för privata bostäder, fastigheter och industrier. Med sitt ursprung i Sverige har NIBEs värmepumpar tagits fram anpassade till ett emellertid hårt, nordiskt klimat. Värmepumparna är högeffektiva, tåliga och utvecklade för en minimal påverkan på vår miljö.

I NIBE-Group igår även andra kända värmepumpsleverantörer såsom CTC, Cetetherm, Metro ThermAlpha Innotec, Technibel och Vølund som alla erbjuder egenutvecklade värmepumpar.