CTC

Svenska CTC grundades av tre herrar med efternamnen Celsius, Tellander och Clarin år 1923. Företaget fick sitt namn utifrån första bokstaven i respektive efternamn. CTC gjorde sig snabbt ett välkänt namn, både i Sverige och i Europa - mest kända är dem för utvecklingen av sina “gröna pannor”. De var först i Europa med värmepannor som hade inbyggd varmvattenberedare och senare var dem även först med att introducera luft/vattenvärmepumpen i Sverige år 1985. 

Idag är CTC en av de ledande tillverkarna av värmeprodukter i Europa. CTCs erbjudande består av bland annat värmepannor, värmepumpar och varmvattenberedare. I sortimentet för värmepumpar hittar vi ett utbud av högkvalitativa vätska/vatten- och luft/vattenvärmepumpar som är anpassade för vårt nordiska klimat.

CTC ingår i Enertech AB som i sin tur ägs av NIBE Industrier sedan 2017, men säljer fortfarande egenutvecklade värmepumpar med tillverkning i småländska Ljungby. CTC har på många sätt bidragit till utvecklingen inom värmepumpar på den europeiska marknaden, inte minst inom luft/vatten-segmentet. Värmepumparna är av god svensk kvalitet, tåliga och med en hög prestanda ner till -22 grader.