Guider för din värmepump

Det är inte alltid enkelt att ha koll på hur en värmepump fungerar,  tvärtom, mycket kan vara nytt och inte alltid så solklart som man skulle vilja. Vi samlar därför guider för att underlätta ägandet av värmepumpen och inköp av värmepump. 

För att ge ett par exempel på guider så kan man under Smarta Hem läsa mer om hur det fungerar med en uppkopplad värmepump och vad det finns för fördelar med att ha sin värmepump uppkopplad. 

 Ifall du är intresserad av att läsa mer och lära dig om Miljömässig uppvärmning så har vi även skrivit en guide om det. Här kan du läsa om vilken värmekälla som är mest miljövänlig och hur du kan göra din uppvärmning mer miljövänlig. 

För att kunna underhålla din värmepump och få den att leva så länge som möjligt så fyller vi på med guider. De du kan läsa just nu är hur du kan rengöra din värmepump men också vad du ska tänka på när det börjar bli höst och vinter.

I Sverige så finns det fortfarande fastigheter som värms upp med direktverkande el. Detta är ofta ett onödigt dyrt sätt att värma upp hus och vatten vilket gör att många som har direktverkande el undersöker att byta till en annan värmelösning. Läs mer om hur man konverterar från direktverkande el här

Vi kommer kontinuerligt att fylla på med fler guider, men om du har några frågor eller förslag på vad vi ska skriva om får du gärna kontakta oss på [email protected]