Så byter du Fläktmotorn på Nibe F370-Guide

Har du problem med din fläktmotor och bestämt dig för att byta ut den? Vi har sammanställt en steg för steg guide för att du som kund ska känna dig trygg i utförandet av ditt byte. 

Några saker att tänka på innan du påbörjar installation av Fläktmotorn: 
*Stäng av elen fullständigt, helst från proppskåpet. 
*Kontrollera att utbytesmotorn och kontaktdon är identisk med den gamla, innan du monterar bort den gamla motorn. 
*Försök inte flytta på pumpen, gör utbytet på plats. Aggregatets gasledningar kan lätt skadas och börja läcka. 

Steg 1:  

När du har stängt av elen börjar du med att lossa på luftbehandlingsluckan genom att dra den rakt ut, använd sedan en skruvdragare för att lossa på skruvarna som sitter i frontens nederkant. När detta är gjort lyfter du fronten utåt i nederkant och upp, dra sedan luckan mot dig.  

Steg 2: 

När du har lokaliserat fläktmotorn är det en god idé att studera den, ta med fördel en bild på hur den sitter för att kunna titta tillbaka på vid montering av den nya delen.  

Steg 3: 

Efter det så lossar du anslutningskablarna till fläkten och skjuter fläktkåpan rakt upp. 

Steg 4: 

Plocka ut den gamla fläkten och passa på att rengöra där den gamla satt. Rengör med en torr trasa, undvik att använda vatten då det finns risk att blöta ner anslutningskablarna.  

Steg 5: 

Montera nu den nya fläkten på samma vis som den gamla satt. Använd dig av bilden som du tog i steg 2 för att vara säker på att det kopplas rätt. 

Steg 6: 

När fläkten är på plats och inkopplad fäster du frontluckan igen, med de skruvar som du lossade i nederkanten. Sätt även tillbaka luftbehandlingsluckan.  

Steg 7: 

Slå på strömmen igen och du är klar!